czwartek, 25 października 2012

Oszukane pesto

Dziś przyrządziłam na obiad spaghetti z sosem pesto (w zasadzie powinnam napisać quasi-pesto). Super danie! Proste w przygotowaniu, a co najważniejsze pyszne - nawet mojemu Tacie smakowało ;)

Składniki:
1 bazylia (listki)
2 nacie pietruszki (bez łodyżek)
1 pokrojony ząbek czosnku
1 garść pokruszonych orzechów włoskich
1/2 szklanki oliwy z oliwek

Składniki zblendować na gładką masę, posolić i popieprzyć według uznania. Wymieszać z ugotowanym al dente spaghetti (polecam makaron z pełnego ziarna). Gotowe!


Niestety zdjęcie zrobiłam dopiero pod koniec obiadu... ;)
Danie serwowałam z surówką z czerwonej kapusty i rzodkiewką dla ozdoby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz