niedziela, 4 listopada 2012

Gulasz sojowy

Nie wygląda najpiękniej, ale jest pyszny i tani.

Składniki:
1 paczka kotletów sojowych (suchych, np. "Minutek")
1 kostka bulionu warzywnego
3 cebule
3 pomidory
1 czerwona papryka
2 torebki brązowego ryżu

1. Kotlety sojowe wsypać do gotującego się bulionu. Warzywa pokroić i wrzucić na patelnię z olejem.
2. Ugotowane kotlety wyjąć na deskę do krojenia. Do bulionu po kotletach wsypać z torebek ryż. Kotlety pokroić w cieniutkie paseczki.

kotlety sojowe, warzywa, ryż w bulionie

3. Gdy ryż się ugotuje, dorzucić kotlety i podsmażone warzywa. Wymieszać i przyprawić.
4. Gdy nadmiar wody wyparuje, podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz