niedziela, 27 stycznia 2013

Tortille różowo-pomarańczowo-zielone

Niestety nie wykonałam meksykańskich placków własnoręcznie, lecz poszłam na łatwiznę i posłużyłam się gotowcami ze sklepu. Tamże zaopatrzyłam się w składniki, z których przygotowałam trójkolorowe nadzienie.

Róż - 2 czerwone cebule
Pomarańcz - 2 duże marchewki

Zieleń - 2 cukinie (szaleństwo! - poza sezonem 9 zł/kg)

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju, dodać rozdrobnione marchewki i cukinie.
Przyprawić. Dusić do miękkości.

Podane proporcje idealnie wystarczają na pięć tortilli.


Danie było smaczne, lecz świadomość obecności mnóstwa konserwantów nieco zmniejszała mój apetyt... 
Następnym razem sama przygotuję tortillowe placki - obiecuję!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz