Niestety nie wykonałam meksykańskich placków własnoręcznie, lecz poszłam na łatwiznę i posłużyłam się gotowcami ze sklepu. Tamże zaopatrzyłam się w składniki, z których przygotowałam trójkolorowe nadzienie.
Róż - 2 czerwone cebule
Pomarańcz - 2 duże marchewki
Zieleń - 2 cukinie (szaleństwo! - poza sezonem 9 zł/kg)
Pomarańcz - 2 duże marchewki
Zieleń - 2 cukinie (szaleństwo! - poza sezonem 9 zł/kg)
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju, dodać rozdrobnione marchewki i cukinie.
Przyprawić. Dusić do miękkości.
Przyprawić. Dusić do miękkości.
Podane proporcje idealnie wystarczają na pięć tortilli.
Danie było smaczne, lecz świadomość obecności mnóstwa konserwantów nieco zmniejszała mój apetyt...
Następnym razem sama przygotuję tortillowe placki - obiecuję!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz