poniedziałek, 21 stycznia 2013

Paella

Dziś zaprezentuję wszystkim zainteresowanym wegańską wersję paelli. Przepis (znaleziony na którejś z wegetariańskich stron przez Narzeczonego) jest prosty i niepracochłonny, więc na stałe zagościł w naszym skromnym repertuarze kulinarnym dwóch leni. ;)

Składniki:
3 woreczki białego ryżu
3 różnokolorowe papryki
2 puszki czerwonej fasoli (bez zalewy)
2 puszki kukurydzy (bez zalewy)
2 kostki bulionu warzywnego
przyprawy

Papryki kroimy w kostkę lub paseczki. Kostki bulionowe rozpuszczamy w litrze wody.


W dużym żaroodpornym naczyniu mieszamy papryki, fasolę, kukurydzę, surowy ryż z woreczków i przyprawy (bez soli; polecam pieprz, zioła prowansalskie i ostrą paprykę). Zalewamy gorącym bulionem. Pieczemy ok. godzinę w temperaturze 200 stopni.

Pychota! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz